Nyugdíjcélú megtakarítások

Kezdd időben és használd ki az állami támogatást a gondtalan nyugdíjas évekért.

Nyugdíjcélú megtakarítás akár évi 280.000 Ft állami támogatással!

Ezért nagyon fontos szakértő segítségét igénybe venned! Több millió forinttal is magasabb lehet a megtakarításod összege, ha okosan választasz megtakarítási módot és pénzügyi tanácsadót! Mi tudjuk, hogy hogyan hozhatod ki a legtöbbet a pénzügyi lehetőségeidből! Gyere el hozzánk, beszélgessünk el a terveidről és találjuk ki, hogyan teremheted meg az anyagi biztonságot és jólétet a nyugdíjas éveidre!

Miért ne támogathatna Téged is az állam? Használd ki a visszatérítéseket, mi elmondjuk, hogyan kaphatod vissza a legtöbb pénzt!

Nyugdíj Előtakarékossági Számla (NYESZ)

Az állam 20% adójóváírást ad maximum évi 100.000 Ft-ig, a 2020. január 1-előtt nyugdíjba vonulóknak ez az összeg 130.000 Ft-is lehet. Az előbbihez évi 500.000 Ft befizetéssel lehet hozzájutni az utóbbihoz 650.000 Ft-ot kell évente félretennünk. Itt az állam azt vizsgálja, hogy az adott adóévben milyen összeg érkezett be az ügyfél NYESZ számlájára és ez alapján utalja rá a 20% adójóváírást.

Miért a NYESZ?

A NYESZ, azaz a Nyugdíj Előtakarékossági Számla segítség nélkül már nagyfokú pénzügyi hozzáértést feltételez a nyugdíj előtakarékoskodó személy részéről, mert ez egy értékpapír számla, amin kereskedni lehet és ajánlott is, hiszen erre való. Természetesen abban az esetben, ha megvan erre a háttértudásunk, vagy találunk erre megoldást akkor a Nyugdíj Előtakarékossági.

Számla jó megoldást jelenthet, mert az állami támogatáson kívül jelentős hozamokat is elérhetünk, plusz még kamatadó és EHO mentesen.

Milyen hozammal?

A hozamok tekintetében egészen szép, vagy akár nagyon negatív számokat is kihozhatunk portfóliónkból, ezért viszont az összes kockázatot mi magunk viseljük, ezt a fajta nyugdíj előtakarékossági számlát csak a pénzügyileg tudatos és jártas ügyfeleinknek szoktuk javasolni, akik mindenképpen adókedvezmény elérése mellett szeretnének értékpapírokat adni-venni.

A NYESZ magas hozammal kecsegtet, de megvannak a kockázatok is. Ha ezt a módot választod, akkor fontos, hogy megfelelő, hozzáértő segítséged legyen. Egy jó tanácsadó akár több millió forinttal is növelheti a nyugdíj-megtakarításodat, így érdemes okosan választani. Ha magasabb nyugdíjat szeretnél, akkor fordulj hozzánk, és olyan megoldást is tudunk neked ajánlani, amiben a tőke és a hozam is garantált!

Kinek ajánljuk?

A NYESZ megoldást jelenthet annak, akinek a munkáltatója nem fizet önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulást, vagy akik a magánnyugdíjpénztárak államosítása után nem bíznak a pénztárak jövőjében. Emellett legalább 10 évük van a nyugdíjig és szeretnének állami támogatást, kamat adó és EHO mentességet és alacsony számlavezetési költségek melletti megtakarítást.

Ráadásul a NYESZ számla befektetésével, illetve az azon lejáratkor rajta levő összeg Tartós Befektetési Számlára való átvezetésével tovább növelhetjük megtakarításaink mértékét, akár több millió forinttal, amit szintén adómentesen vehetünk fel 5 év után.

Nyugdíjbiztosítás 

A Nyugdíjbiztosításra igénybe vehető éves 20% adókedvezményt, amely a legtöbb esetben, 130.000 Ft-ot jelent, egy 650.000 Ft-os éves befizetésű nyugdíj megtakarítási szerződés mellett tudjuk maximálisan kihasználni. Egy ekkora befizetés esetén, ha csak egy 20 éves időtartamot is veszünk figyelembe, akkor a 20 év alatt jóváírt éves 130.000 Ft adókedvezmény, a kamatos kamatnak köszönhetően a 20. évben már közel 6,045 millió forinttal magasabb lejárati összeget eredményez nekünk.

Ha viszont veszünk egy átlagos 35 éves nyugdíj előtakarékoskodót, akinek még legalább 30 éve van hátra a nyugdíjig, akkor egy fenti éves 500.000 Ft, azaz havi 42.000 Ft-os nyugdíjbiztosítási szerződéssel pontosan 229.000 Ft-os havi privát nyugdíj járadék építhető fel a 30 év alatt.

Nyugdíjbiztosítást szinte mindenhol találunk. 16 biztosító több, mint 40 terméke közül választhatsz, azonban a feltételek és hozamok nagyon különbözőek. Ilyen rendkívül hosszú távú befektetéseknél kritikus pont a pénzügyi hozzáértés megléte. Kérd profik segítségét, mert ez nem játék!

Hogyan lehet 10 év alatt 2.800.000 Ft állami támogatást kapni a nyugdíj megtakarításhoz?

A nyugdíjas előtakarékossági számlára az éves befizetésed után 20% adójóváírást kapsz, viszont ennek maximális értéke függ attól, hogy 2020. január elseje előtt mész-e öregségi nyugdíjba, vagy később. Ha előtte, akkor évente 130.000 Ft jóváírást kaphatsz a számládra (min. 650.000 Ft éves befizetéssel), ha később, akkor évente 100.000 Ft-ot (min. 500.000 Ft éves befizetéssel).

Önkéntes nyugdíjpénztár esetén ugyanúgy a fenti szabályok érvényesek, tehát 20%-os adóvisszatérítést kapsz, de maximum 100.000 Ft, vagy ha 2020. január elseje előtt mész nyugdíjba, akkor 130.000 Ft értékben.

A nyugdíjbiztosításra járó támogatás mértéke minden esetben 20%, de maximum 130.000 Ft.

Alapszabály, hogy a fenti három megtakarítási formára járó adójóváírás maximális összege évi 280.000 Ft.

Könnyen kiszámolható, hogy az állam 10 év alatt 2.800.000 Ft-tal támogat, ha kihasználod a lehetőségeidet!

Most észnél kell lenned, hiszen sokféle lehetőség áll előtted. Ez nem játék, itt évtizedekkel kell előre gondolkodnod. Mi segítséget tudunk nyújtani, hogy egy helyes döntéssel megalapozd a nyugdíjas éveidet! Neked sem mindegy, hogy mennyi pénzzel gazdálkodhatsz majd… Ezért hívj minket! Mi tudjuk, hogyan hozhatod ki a megtakarításodból a maximumot!