2017 biztos sok változást hoz az életünkben, de abban biztosak lehetünk, hogy mindannyiunknak maradnak olyan ingatlan célú tervei, amelyet az elkövetkező 4-10 évben szeretne megvalósítani. Erre pedig gondos keresgélés után sem találunk jobbat, mint a lakástakarékok. Utánajártunk, hogy miért szeretik annyira az emberek ezt a megtakarítást, és hogy milyen előnyei vannak más megtakarításokhoz képest.

Mert fixen le van írva mennyi pénzünk lesz

A wikipedia oldalon is olvasható, a lakáskasszák múltja egészen 1997-ig tekint vissza. Konkrétan 1997.01.01-én lépett életbe a 1996. évi CXIII. törvény (törvény a lakás-takarékpénztárakról) és azóta szinte töretlen népszerűségnek örvend.

Elsődleges sikerét annak köszönheti, hogy abban a pillanatban, amikor aláírjuk a szerződést pontosan tudjuk, hogy 4-5-6-8 vagy 10 év múlva mekkora pénzt tudunk ingatlan célra fordítani. Magyarországon sokan nem foglalkoznak befektetésekkel, és nem is bíznak a hozamokban, hanem sokkal inkább választják az előre leírt fix kamatot.

Ez a fajta biztonság az, amelyet mi magyarok leginkább keresünk, és ezt a lakástakarékoknál meg is kapjuk.

Mert az állam is támogatja

Azt is tényként rögzíthetjük, hogy nagyon szeretünk kapni. A lakástakarék pénztárak esetében pedig évente 30%-or, akár 72 ezer forintot is ad az állam a lakás megtakarításunkhoz. Amennyiben a leghosszabb futamidőt választjuk (10 év), akkor könnyedén kiszámolhatjuk, hogy a maximális állami támogatás mértéke akár 720 ezer forintra is rúghat.

További előnye az értékpapírokhoz, és bankbetétekhez képest, hogy sem kamatadót, sem EHO-t nem kell fizetnünk utána. Ez azt jelenti, hogy a nyereségünk 100%-át megtarthatjuk, nem csak a 79%-át.

Mindenképp jól jár, aki itt takarít meg lakáscélra, és ha még ehhez hozzávesszük a Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK), és a támogatott kamathitelt, akkor megállapíthatjuk, hogy kellő odafigyeléssel meg tudjuk szerezni álmaink ingatlaját.

Mert mindenki saját lakást szeretne

Európai viszonylatban is magasnak mondható azok száma, akik saját ingatlanban élnek. Míg Nyugat-Európában rendkívül népszerű az albérlet, addig nálunk nagyon sokan kidobott pénznek tartják a bérleti díjat. Ezt megerősíteni, sem cáfolni sem szeretnénk, de ettől még tény, szinte mindenki minél hamarabb saját lakásban szeretne élni.

Éppen ezért amikor elkezdünk dolgozni, és pénzt keresni, akkor nem a nyugdíjas éveinket kezdjük megalapozni (pedig az is nagyon fontos), hanem lakásra kezdünk el gyűjteni. A fent is említett előnyök miatt pedig a lakástakaréknál nem igazán találunk jobb megoldást.

Azért ne kapkodjunk, gondosan válasszunk!

Összegezve megnéztük eddig, hogy miért szeretik az emberek a lakástakarékokat, és hogy miért van igazuk. J Azt azonban ne feledjük, hogy a szigorú törvényi szabályozás ellenére akadnak jelentős különbségek az egyes pénzintézetek által kínált lakástakarékok közt. Itt jövünk mi a képbe, ugyanis ingyen segítünk megmutatni ezeket a különbségeket, és megtalálni az ideális megoldást. Éppen ezért vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy segíteni tudjunk, abban hogy álmaid ingatlanját megszerezd.  

Töltsd ki az alábbi űrlapot és beszélgessünk személyesen!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Miről beszélgessünk?

Üzenet