Az ember legértékesebb kincse az egészsége, ami sajnos bármikor veszélybe kerülhet. Váratlanul is betegek lehetünk, és fel kell készülnünk arra, hogy a nehéz helyzetekben is bevételre tegyünk szert, mert csak így tudjuk fedezni a kiadásainkat.

Fel kell tennünk egy eléggé kényelmetlen kérdést: vajon a jelenlegi jövedelmünk elegendő, hogy fedezze egy hosszú ideig tartó kórházi ellátás vagy az otthoni ápolás költségét? Milyen forrásból számíthatnál biztos jövedelemre, ha egy súlyos betegség következtében munkaképtelenné válnál, vagy nem lennél képes a korábbi munkád elvégzésére?

Ebben a cikkben bemutatunk 7 meggyőző érvet, amiért érdemes egészségbiztosításban gondolkodni.

 

 

Miért lehet szükségünk a betegségbiztosításra?

 

 1. Egy több hónapig elhúzódó kórházi kezelés miatt. Egy súlyos betegségből való felépülés elképesztően sokba kerül, és csak akkor vesszük észre a pénztárcánkon, amikor a kezelési költségek megnőnek, ezzel párhuzamosan pedig jelentősen lecsökken a jövedelmünk. A kapott táppénzből nem tudod finanszírozni a hihetetlenül magas költségeket, amelyek akár 1-5 millió forintig (!) is terjedhetnek. És még ennél is rosszabb, hogy a gyógyulási idő alatt a munkahelyeden sem tudsz teljesíteni, így nem számíthatsz jelentősebb bevételre, ami fedezné az egészségügyi kiadásaidat.

 

 1. Minél idősebbek vagyunk, annál jobban nő a valószínűsége annak, hogy betegek leszünk. A hazai betegségek statisztikái arra utalnak, hogy az életkor előrehaladásával egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy valamelyik betegség miatt orvosi-, kórházi vagy ápolási ellátásra lehet szükségünk. Ezért érdemes már most, egészséges állapotban elgondolkozni egy betegségbiztosításon, mert bármikor szükségünk lehet rá.

 

 1. A sokkoló egészségügyi adatok miatt. Magyarországon minden évben több mint 59.000 férfi és körülbelül 58.000 nő hal meg rákban, krónikus légzőszervi, szív- és érrendszeri betegségekben, illetve a cukorbetegség különböző szövődményeiben. Ahogy az ember öregszik, egyre nagyobb esély van arra, hogy ez előbb említett kritikus betegségek szenvedő alanya lesz. A rákos megbetegedéseknek 6 fő kiváltó oka van: a dohányzás, a túlsúly, a fertőzés, a nap káros hatása, a zöldségben és gyümölcsben szegényes étrend, illetve az alkohol.

 

 1. Mert 32 különböző betegségcsoportra kaphatunk biztosítást. Az említett betegségeken túl sajnos más egészségügyi problémák is történhetnek velünk, ezért a biztosítók egy része a kritikus betegségeket megközelítőleg 32 különféle csoportra osztotta, amelyekre vállalja a térítéseket. A betegségi összegbiztosítás segít abban, hogy ezeket a kiadásokat a biztosító a szerződésben egyedileg kiválasztott biztosítási összegben térítse meg.

 

 1. Mert a betegségbiztosításhoz kiegészítő elemeket is kérhetünk, hiszen a kórház napi költségeinek a kifizetésében, a műtéti térítésekben is segítséget jelent. Ezen felül kérhetünk asszisztencia szolgáltatásokat, amelyek a következőkből állhatnak:

 

 • 7/24 orvosi call center

 

 • Szakorvosi vizsgálat megszervezése

 

 • Második orvosi vélemény

 

 • Különféle online szolgáltatás

 

 • Magánkórházi szolgáltatás

 

 

 

A betegségbiztosítást kockázati életbiztosítással is kiegészíthetjük.

 

 

Kockázati életbiztosítás a rokkantság és a halálos balesetek ellen.

 

 1. A legnehezebb helyzetben is gondoskodhatunk a szeretteinkről.

A kockázati biztosítással akkor is tudunk segíteni a családunknak, ha olyan baleset ér minket, amely során életünket veszítjük vagy maradandó egészségkárosodást szenvedünk. A kockázati életbiztosítás segít abban, hogy szeretteink a legsúlyosabb helyzetben se szenvedjen semmilyen anyagi megterhelést.

 

A kockázati életbiztosítás a következő sérülések esetén nyújt teljes térítést a szeretteinknek:

 

 

 • Baleset miatt kialakuló maradandó-, teljes és részleges rokkantság

 

 • Balesetből származó csonttörés

 

 • Balesetből származó égés

 

 • Baleseti halál

 

 

 1. A hitellel rendelkezők száma szinte napi szinten emelkedik. Általában azt szoktuk javasolni, hogy érdemes legalább a felvett hitel összegéig kockázati életbiztosítást kötni. Ebben az esetben a hitel teljes egészét fedezni lehet a biztosítási összegből. Az emberek jelentős része rendelkezik CASCO biztosítással vagy lakásbiztosítással is. Az viszont vitathatatlan, hogy a legfontosabb számunkra a szeretteink és a saját magunk biztonsága!

 

 

Készülj fel előre a váratlan és nehéz betegségekre. Köss Betegségbiztosítást és Kockázati életbiztosítást a családtagjaidra és saját magadra is! 

 

Töltsd ki az alábbi űrlapot és beszélgessünk személyesen!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Miről beszélgessünk?

Üzenet