Igazság szerint 15-20 indokot is könnyűszerrel felsorolhatnánk, hogy miért égetően fontos, hogy ne az államra támaszkodjunk idős korunkban. Rengeteg jel utal arra, hogy valami más megoldás kell a nyugdíjproblémára, mondjuk egy nyugdíj megtakarítás. Nézzük meg a 3 talán legfontosabbat!

Lesznek unokáink

A fejünkben él egy kép, hogy idősként otthon ülünk a nappaliban, a feleségünkkel/férjünkkel nézzük a tévét. Egyszer csak becsöngetnek hozzánk, és gyermekünk elhozza hozzánk az unokáinkat. A nyáron egy egész héten keresztül nálunk lesznek.

De csak akkor, ha felkészültünk a nyugdíjas éveinkre, és nem kell munkába mennünk 70 éves korunkban is. És ha már a munka szóba került….

Ne kelljen idősen is dolgozni

2017-ben sokan úgy gondolják, hogy nem baj, ha nem lesz nyugdíjuk, majd dolgoznak a nyugdíj mellett is. Ez egyfelől szomorú gondolat, hiszen látjuk, hogy ennek nem kell így lenni, másfelől pedig rengeteg veszélyt rejteget.

Fontos leszögezni, hogy jelenleg a nyugdíjasok 6%-a az, aki dolgozik az állami juttatás mellett. Abba is érdemes belegondolni, hogy mi lesz akkor, ha fizikailag nem tudjuk már azt a munkát ellátni, amit korábban 40-45 éven keresztül csináltunk. Sőt, a generációs problémát sem szabad elfeledni, ugyanis már most is jellemző, hogy bizonyos munkakörökben inkább a fiatal munkaerő mellett teszik le a voksukat a cégvezetők, és nem a tapasztaltabbak mellett. Ha mégis sikerül munkában maradni, akkor nem biztos, hogy olyan feltételek mellett. És így nem lesz időnk a bakancslistánk egyes pontjaira.

Mi lesz a terveinkkel?

Tegyük a szívünkre a kezünket, és valljuk be magunknak, hogy idős korunkban nem dolgozni szeretnénk, hanem nyaralni, világot látni, és az unokákkal játszani. Normál esetben sokkal több pénzünk van (mivel egy életen át gyűjtögettünk), mint életünk bármely szakaszában, dolgozni sem kell menni, így megnézhetjük a világ mesés tájait, mehetünk fürdőkbe, találkozhatunk rengeteg ismerőssel, akikkel a munkával töltött idő alatt nem volt lehetőségünk.

Ez mind szép, és jó, de erre csak akkor van lehetőségünk, hogyha tudatosan készültünk az idős évekre.

Mi döntünk

Ahogy a bevezetőben is írtuk, ez mindössze csak három indok a sok közül. De abban egyetérthetünk, hogy minden nehéz körülmény ellenére meg kell találnunk a saját indokunkat, hogy miért gyűjtünk nyugdíjra. Nem kell elfogadni, hogy idős korunkban szegényen kell élni. Éppen ezért érdemes lenne egy nyugdíj tanácsadáson talákoznia velünk. Így a céljához egyből társulhat a megfelelő nyugdíj megtakarítási forma is.

Töltsd ki az alábbi űrlapot és beszélgessünk személyesen!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Miről beszélgessünk?

Üzenet