Eljött a 2017-es év, sok minden változott, sok mindenen tudunk változtatni, ha szeretnénk, de akadnak olyan dolgok is, amelyek sajnos maradtak a régiben. Ilyen például a nyugdíjprobléma, ami megmaradt nekünk az idei évre is. Persze csak akkor, ha nincs saját nyugdíj megtakarításunk. Akiknek pedig nincsen, íme, 3 abszolút tárgyilagos tény, hogy idén már legyen:

Már a mostani nyugdíjasoknak is kevés a nyugdíja

Rengeteget lehet hallani, hogy a nyugdíjasok sokat panaszkodnak, hogy milyen betegek, és milyen kevés pénzük van. Az idősebbekhez mindig tisztelettel érdemes hozzáállni, és érdemes megnézni miről is beszélnek. Jelen esetben a nyugdíjuk tényleg nagyon alacsony, bár a nyugdíj átlag a tavaly 110 ezer forint körül mozgott, de érdemes megnézni, hogy fejenként ki, mennyit kapott. Íme:

Havi nyugdíjak eloszlása

Havi nyugdíjak eloszlása

Ahogy ezekből a számokból is látszik, a idősek jelentős többsége az átlag nyugdíj alatt kap pénzt. Ennél is elszomorítóbb, hogy milyen kevesen kapnak 100 forint alatti nyugdíjat. Nekünk még van időnk felkészülni az idős korunkra, hogy ne ilyen kevés pénzből kelljen, „remegő lábakkal várni minden hónap elején a postást.”

Rengetegen hagyják el az országot

Hihetetlenül sokan vannak, akik egyszerűen nem tudják elképzelni az életüket Magyarországon, és amint az első lehetőség adódik, már utaznak is külföldre „szerencsét próbálni”. Ez szomorú, hiszen ekkora mértékű emigrációról, mint amekkora az elmúlt 3 évben volt régóta nem volt példa.. Becslések szerint akár 5.600 ezer ember is lehet, aki már külföldön keresi a kenyerét.

A HVG 2016-os cikke alapján, az egyetemen tanulók több mint harmada (37%) egyértelműen külföldön szeretne elhelyezkedni, és végleg kint is maradna. Ez pedig azt jelenti számunkra, hogy az államnak még kevesebb adófizetője lesz, és még kevesebbet tud majd nyugdíjra fordítani. Számunkra ez azt jelenti, hogy nem számíthatunk arra, hogy csak az állami nyugdíjból meg tudunk majd élni.

Az állam egyedül nem fogja megoldani

Köztudott tény, hogy a társadalombiztosítási rendszerünk (más néven felosztó-kirovó rendszerünk) finoman fogalmazva is több sebből vérzik, és nem fogja tudni sokáig ellátni a feladatát. Az előbb említett kivándorlás miatt a bevételei folyamatosan csökkennek, hiszen a társadalmunk öregszik, és egyre több lesz a nyugdíjas, és egyre kevesebb az adófizető munkaerő.

Ehhez elég csak hozzávenni azt a tényt, hogy már most sem elégséges a nyugdíj, és pozitív változásra semmi esély. Viszont az is tény, hogy az állam egyre több pénzzel támogatja a különböző nyugdíj megtakarításokat. Egy könnyebben fenntartható rendszer lehet, hogyha nem az egész ellátásunkat várjuk az államtól, cserébe viszont adókedvezményt kapunk a megtakarításainkra.

Mindenképp meg kell takarítani, és még adókedvezmény is jár!

A fent említett makacs tények arra ösztönöznek minket, hogy lépjünk az időskori jólétünk érdekében. Az állam 3 különböző megtakarításra (típustól függően) évente akár 100-150 ezer forint állami támogatást is ad. Sőt, ha többet választunk akkor egy évben akár 280 ezer forinttal is megnöveli a befizetéseinket a Magyar Állam. Már csak az a kérdés, hogy melyik nyugdíj megtakarítást válasszuk? Ebben pedig állunk mindenkinek a rendelkezésére, szóval keressen fel minket! Mi legjobb tudásunk szerint fogjuk segíteni, hogy az ideális nyugdíj előtakarékosságban gyarapodjon a nyugdíjas vagyonod.

Töltsd ki az alábbi űrlapot és beszélgessünk személyesen!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Miről beszélgessünk?

Üzenet